Catherine Hardwicke tarafından yönetilen, senaryosu Stephenie Meyer ve Melissa Rosenberg tarafından yazılan film 16 Ocak 2009 de türkiyede vizyona girdi :D
Baş rollerini Kristen Stewart(Isabelle Swan), Robert Pattinson (Edward Cullen) ve Taylor Lautner (Jacob Black) canlandırıyor.
Film bir insan olan bella nın babasından boşanan annesinin yeniden evlenmesiyle babasının yanına yani forks kasabasına taşınması ve orada yaşayan vampirlerden edward a aşık olmasını anlatıyor. Bella edward'ı, edward da bella'yı deli gibi sevmektedir. Ancak edward'ın ailesi bu ilişkiye başlarda sıcak bakmaz. Bu arada bella forks'ta jacob ile tanışır. Bella jacob'ı en yakın arkadaşı olarak görmektedir. Jacob ise bella ya aşık olmuştur
Daha sonra işin içine 3 kötü vampir karışır. Bu vampirlerden james bella'yı tuzağa düşürür ve onu öldürmeye çalışır. Ancak bu girişimi kendi canına mal olur. Cullen lar onu bulur ve parçalar... Serinin ikinci filminde ise bellayı bazı süprizler beklemektedir.. Edward bella yı terk edecek, jacob ise doğası gereği vampirlerin baş düşmanı olan bir kurt adama dönüşecektir
anlatım bana ait.. yorumlarınızı bekliyorum